Mutluluk Çubuğu Ameliyatı
Konu Başlıkları | İçindekiler

Sertleşme problemi yaşayanların başvurduğu yöntem olarak mutluluk çubuğu ameliyatı bilinmektedir. Penis protezi şeklinde ifade edilen mutluluk çubuğu, sertleşme sorununu cerrahi operasyonla çözmeyi ifade ediyor.
Sertleşme problemi; enjeksiyon, ereksiyon hapları ve vakum cihazları tedavi yöntemleriyle giderilmediğinde mutluluk çubuğu ameliyatına başvurulur. Prostat kanseri ve şeker hastalarının sık karşılaştıkları problemlerin başında sertleşme gelir. Bu hastaların sertleşme problemini kalıcı olarak mutluluk çubuğu ortadan kaldırır. Mutluluk çubuğu ameliyatları, hastada farklı problemler çıkmazsa ortalama 1 ile 1.5 saat arasında sürer. Sertleşme problemi;
- Omurilik hastalıkları,
- Şeker hastalığı,
- Hipertroidi,
- Yaş,
- Birtakım cerrahi işlemler,
- Kullanılan ilaçlar,
- Hipertansiyon gibi hastalıklardan dolayı ortaya çıkıyor.
Sertleşme probleminin tanısı; PenilDoppler ultrasonografi, fiziki muayene ve laboratuvar araştırmalarıyla konulur. Doktor gerek görürse hastaya tanı koymak için; anjiografi ve penilkavernozometri vb. testlerde yapmaktadır. Sertleşme sorununu çözmek için mutluluk çubuğu ameliyatından önce doktor sebep olan hastalıkları tedavi etmeye çalışır. Hastalıklar tedavi edildiği halde sertleşme problemi geçmiyorsa o zaman mutluluk çubuğu ameliyatı yöntemine başvurulur.
Mutluluk Çubuğu Çeşitleri Nelerdir?
Mutluluk çubuğu 3 çeşittir. Her mutluluk çubuğunun çapı ve boyu farklıdır. Mutluluk çubuğu çeşitlerini şöyle sıralayabiliriz:
Üç Parçalı Mutluluk Çubuğu
Üç parçalı mutluluk çubukları; rezervuar, pompa ve silindirden oluşmaktadır. Üç parçalı mutluluk çubuklarının içi sıvıyla dolu rezervuar parçasından oluşmuştur. Rezervuar ismi verilen parça, karın içi boşluğunun olduğu yere cerrahi işlemle yerleştirilir. Üç parçalı mutluluk çubukları, cinsel ilişki için gerekli olan tam sertliği sağlar. Üç parçalı mutluluk çubukları iki çeşittir:
Enine-boyuna Genişleyen Mutluluk Çubuğu
Enine- boyuna genişleyen mutluluk çubuğu için öncelikle hastanın fiziksel muayene sonucunda anatomik yapısının uygun olması gerekiyor. Tam sertleşme sağlama ve hastayı cinsel anlamda tatmin etme özelliği vardır.
Enine Genişleyen Mutluluk Çubuğu
Mutluluk çubuğu ameliyatı ile enine genişleme yapan modellerde takılıyor. Enine genişleyen mutluluk çubuğu adı verilen bu modeller; cinsel ilişkiye girme ve tam sertleşme sağlamaktadır.
Malleable Mutluluk Çubuğu
Gizlenebilen özelliğe, Malleable mutluluk çubuğu sahiptir. Gizlenmek istendiğinde 135 derecelik bükülebilen açıdan oluşur. İlişkiye girmek isteyen kişi eliyle dikleştirip çubuğu kullanabilir.
İki Parçalı Mutluluk Çubuğu
İki parçalı mutluluk çubuğu testis torbasına cerrahi operasyonla yerleştirilir. Kişinin cinsel ilişki öncesi protezleri şişirmesi gerekiyor. İki parçalı mutluluk çubuğu, yarı sert özelliktedir.
Mutluluk Çubuğu Nasıl Takılır?
Mutluluk çubuğu ameliyatı için öncelikle doktor muayenesi gerekiyor. Doktor hastaya mutluluk çubuğu takılmasını uygun görürse öyle ameliyat yapılır. Hangi mutluluk çubuğu çeşidinin takılacağına doktor karar verir. Ayrıca hastanın anatomik yapısı da takılacak mutluluk çubuğu çeşidini belirliyor. Yaklaşık 1.5 saat süren mutluluk çubuğu ameliyatında hastaya anestezi verilir. Anestezinden dolayı hasta acı çekmez.
Mutluluk çubuğu ameliyatı sonrasında hasta sadece 1 gece kalır. Hastaların bazılarında ameliyatın ardından ağrı meydana gelir. Doktor tarafından verilen ilaçlarla ağrı kolayca dindirilir. Mutluluk çubuğu ameliyatı olduktan sonra yaklaşık 8 hafta kişinin cinsel ilişkiye girmemesi gerekiyor. Bu kurala uyulmadığı sürece protez yerleştirilen kanallarda bazı sorunlar oluşur. Aynı şekilde dikişlerden dolayı da problem yaşanabilir. Ameliyattan sonra 6 hafta geçince doktor muayenede onay verirse hasta cinsel ilişkiye girebilir. Mutluluk çubuğu ameliyatından sonra cinsel ilişkiye doktorun onay vermesi gerekiyor.
Mutluluk Çubuğu Ameliyatı Kimlere Uygun Değildir?
Mutluluk çubuğu ameliyatı bazı kişiler için sakıncalıdır. İdrar yolu enfeksiyonu, akciğer enfeksiyonu ve diyabet problemi kontrol edilemeyen kişilerin yaptırması sakıncalıdır. Mutluluk çubuğu ameliyatı erkeklerde sadece ereksiyonu artırır. Cinsel arzunun artırılmasıyla alakası yoktur. Bu ameliyatla birlikte penisler olduğundan büyük görünmez.
Mutluluk çubuğu ameliyatı riski diğer ameliyat türlerindeki gibi enfeksiyon yaşanmasıyla ilgilidir. Mutluluk çubuğu ameliyatlarında hastaya protez takılır. Bu protez, penisin içinde kalan cilde yapışarak zarar verir. Nadirde olsa bazı hastalarda protez deriden ayrılabiliyor. Belirttiğimiz bu durumlar tamamen enfeksiyon problemiyle ilgilidir.
Mutluluk Çubuğu Taktıran Çocuk Sahibi Olur mu?
Testesteron hormonlarını etkileme, sperm üretme gibi hususları mutluluk çubuğunun yoktur. Kişinin sperm kalitesine çocuk sahibi olup olmaması bağlıdır. Mutluluk çubuğuyla ilgili değildir.
Mutluluk Çubuğu Ameliyatı Nerelerde Olur?
Mutluluk çubuğu ameliyatı hem özel hem de devlet hastanelerinde olabiliyor.
Mutluluk Çubuğu Ameliyatı Sonrasında Takılan Protez Dışarıdan Belli Olur mu?
Mutluluk çubuğuyla takılan protezler deri altına yerleştirilmektedir. Bundan dolayı dışarıdan belli olması mümkün değildir.
Mutluluk çubuğu, erkeklerde erektil disfonksiyon (sertleşme sorunu) tedavisi için kullanılan cerrahi bir implanttır. Penis içine yerleştirilen bu cihaz, kişinin istediği zaman sertleşme elde etmesine yardımcı olur.
Mutluluk çubuğu, penis içindeki üç tüp ve bir pompadan oluşur. İstendiğinde bir pompa kullanılarak cihaz şişirilir, bu da penisin sertleşmesine neden olur. İlişki sona erdiğinde, cihaz tekrar boşaltılır.
Mutluluk çubuğu, erektil disfonksiyon tedavisi için ilaçlara veya diğer tedavi yöntemlerine yanıt vermeyen veya bu tedavileri kullanamayan erkeklere uygundur. Genellikle prostat kanseri tedavisi sonrası erektil disfonksiyon yaşayan kişilere tavsiye edilir.
Mutluluk çubuğu ameliyatı, her cerrahi işlem gibi bazı riskler taşır. Enfeksiyon, cihazın arızalanması veya cerrahi komplikasyonlar gibi riskler söz konusu olabilir. Ancak bu riskler, uzman bir cerrah tarafından yapılan işlemle minimize edilir.
Mutluluk çubuğu, uzun vadeli bir çözüm sağlayabilir. Genellikle cihazın ömrü yaklaşık 5 ila 10 yıl arasındadır, ancak kullanım şekli ve kişinin yaşına göre değişebilir. Cihazın kullanım ömrünü uzatmak veya yenilemek için başka bir ameliyat gerekebilir.
Biz Kimiz?
1977 yılında İstanbul Bakırköy doğumlu. İlkokul Yunus Emre İlkokulu, ortaokul...